Værd at vide om læder

Hvad er læder og hvor kommer det fra?

Læder er et fantastisk materiale, der har været brugt til beklædning af mennesket i mange tusinde år. I dag bruges læder til alt lige fra beklædning, tasker, sko, auto, fly og møbler.
Til læderproduktion spaltes en hud i op til fire lag, hvoraf det yderste kaldes narvlæder, mens de andre lag kaldes spalt. Spalt har ruskindsoverflade på begge sider – i modsætning til narvlæderet, der kun har det på den ene side.

Læder er et overskudsprodukt fra kødindustrien, hvor garverier omdanner dette affaldsprodukt til et værdifuldt materiale, og dermed går læderet ikke til spilde, men bliver genbrugt.

Koen har haft et liv.....

og derfor er der også ting, som man skal acceptere på kohuder.
Koen har levet og derfor fået skrammer undervejs - dette kan være fra bl.a. pigtråd, vorter samt hornstød.
På korrigeret læder er disse mærker dog mere eller mindre slebet væk og dækket med farve.

Se billederne til venstre og se hvilke mærker der kan forventes på især anilin læder.
Mærkerne er en del af anilin læder og er med til at give det eksklusive look.

Bæredygtighed og socialt ansvar

Det er vigtigt for os, at alt læder kan spores tilbage til kilden, og at garverierne tager hensyn til miljøet. Vandet fra garverierne genanvendes, genudledes, og enkelte garver kromfrit.
Vores læder bliver kun forarbejdet af voksne, under gode forhold. Derfor indkøber vi kun læder fra betroede leverandører i Italien, Østrig, Brasilien og Tyskland. På den måde kan vi stå på mål for vores varer – både miljømæssigt og menneskeligt.

Se videoen og få et lille indblik i, hvordan processen kan være - fra huderne kommer fra slagteriet til de kommer ud som færdige huder til f.eks. møbler, biler eller fly.

 

Vigtigt med gode leverandører

Garvning af læder er en lang og nøje process, der kræver det helt rigtige touch og ikke mindst viden.
CAMO Leathers bruger flere forskellige leverandører for at kunne tilpasse og tilbyde det helt rette udvalg til vores kunder.

Til venstre ses billeder fra vores leverandør Wollsdorf Leder i Østrig, som har deres eget garveri.